size=18][/size]
جايبالكو النهارده طريقة عمل كيك الشيكولاته(البراونيز) بجد حلوه جدا عن تجربه
يااااااااااااااااارب تعجبكو
المقادير:
-كوب لبن
-كوب زيت
-كوب سكر
-3 بيضات
-كوب وربع دقيق
-باكوبيكنج بودر
-ورقتين فانيليا
-3 او 4 ملاعق كاكاو ممتلئة
-للتزيين: جوز هند ومكسرات(سودانى اوبندق)
الطريقة:
-اشعلى الفرن على درجة حراره 180 عند بدايتك لتحضيرالكيك
- ضعى اللبن والسكر والزيت والكاكاو معا فى الخلاط واضربى جيدا.. ثم خذى كوب من هذا الخليط وضعيه فى الفريزر
-ضعى الفانيلياعلى البيض وربيهم جيدا.. ثم ضعيه مع الخليط فى الخلاط واضربى جيدا
-ثم ضعى البيكنج بودر على الدقيق واخلطيهم ببعض
-ثم ضعى الخليط على الدقيق واخلطيهم جيدا بيدك او بمضرب كهربائى
-تدهن الصينيه بالسمن وترش بقليل من الدقيق ثم يوضع بها الخليط وتوضع الصينيه فى الفرن لمدة 35 دقيقهتقريبا(بس ابقى بصى عليها قبل كده عشان ممكن تستوى قبلها وطبعا تبصى من بره ومتفتحيش عليها خالص غير لما تستوى وتطلعيها)
-بعد تمام استواء الكيك توضع فى طبقااخر لتزيينه..تزينى الكيك بخليط الكاكاو الذى وضعناه فى الفريزر ..تضعيه على الوش والجوانب تغطى بيه الكيك كلها.. ثم ترشى فوقها جوز الهند والمكسرات
-وتوضع فى الثلاجه حتى تتماسك
-وبعد كدا تاكلوها بالهنا والشفا